Om oss

Kalix Begravningsbyrå

Kalix Begravningsbyrå startades av Linus Häggström 2018. Han var då landets yngsta begravningsbyråägare men hade redan erfarenhet från extrajobb på andra byråer och ett engagemang i kyrkan. 

För Linus var det viktigt att sorgen skulle få ta den tid och tid och plats som den behöver. “En begravning ska vara ett personligt farväl och det är inget man kan skynda på, därför är tiden för planeringen viktig”, sa han i en intervju.

Verksamheten gick över förväntan. Under de fem första åren var Linus med vid närmare 500 begravningar. Parallellt med rollen som begravningsrådgivare började han också utbilda sig till präst.

Att hantera både begravningsbyrån och teologutbildningen  blev dock svårt när de sista åren av utbildningen skulle ske i Uppsala. I slutet av 2023 sålde han därför verksamheten till Klarahill, en koncern med ett 60-tal lokala begravningsbyråer över landet, den närmaste i  Skellefteå.

Som ansvarig för den dagliga driften anställdes Kristina Blombäck, en kollega som han kände hade samma värderingar som han själv och på ett bra sätt kunde ta hand om de familjer som kontaktar byrån. 

Varmt välkommen till din begravningsbyrå i Kalix.

Våra medarbetare

Vi finns här för dig

Du kan alltid kontakta oss per telefon, mail eller ett fysiskt möte. Vänligen kontakta någon av oss medarbetare för en fortsatt dialog.

Ett textblock
SBF

Vi är medlemmar i SBF

I en svår stund är det av yttersta vikt att man kan lita på begravningsbyråns kompetens. Vårt medlemskap och vår auktorisation hos Sveriges Begravningsbyråers Förbund är en trygghet för dig som kund.

Att vara en auktoriserad begravningsbyrå innebär högt ställda krav både på begravningsbyrån och byråns medarbetare. Bland annat krävs att varje medarbetare genomgår en omfattande auktorisationsutbildning hos SBF och även löpande vidareutvecklar sina kunskaper.

Läs mer om auktorisationen här.

SBF